Thumbs up voor een geslaagde tweede festivaldag!


Terwijl de meeste festivalgangers deze morgen ontwaakten na een nacht vol regen en vertier, kreeg Vanderbuyst de eer om de tweede festivaldag af te trappen onder een voorzichtig zonnetje. Met evenveel enthousiasme als Twisted Sister vorige nacht brachten deze Nederlanders een set gevuld met rete-strakke hardrock. De ideale soundtrack om een kater weg te werken!


Tegelijk met Vanderbuyst was het aan Hacktivist om de nekspieren in de Metal Dome te testen. Met hun eigentijdse mix van nijdig hakkende gitaren en springerige drums, doorspekt met de rauwe en al even kordate hiphopzang zorgde de band ervoor dat de vroege vogels geen ongelijk hadden om in de Metal Dome aanwezig te zijn!

Hierna mochten de mannen van Brainstorm de festivalweide van een dikke streep Power Metal voorzien. Na bijna 25 jaar samen te spelen is deze band nog steeds een goed geoliede machine die weet hoe ze het festivalpubliek op het middaguur perfect moeten vermaken. Naar het einde van de set toe weet de zon echt door te breken en is de festivalweide in Dessel echt klaar voor een dag vol metalgeweld.

In Marquee I was het op die moment tijd voor een pint bier en een stevige pot thrash metal! Geen enkele band weet deze twee zo goed te  mixen tot 1 geheel als Tankard! De vier drinkebroers brachten een  verpletterende set en zorgden zo voor een eerste hoogtepunt in Marquee I.

Rockstar, de coverband met Ripper Owens (Judas Priest), Rudy Sarso (Ozzy), James Kotak (Scorpions), Keri Kelli (Alice Cooper) en Teddy Zigzag (GNR) mocht vervolgens onder een stralende zon aantreden op de mainstage om het publiek te trakteren op nummers als ‘Neon Knights’, ‘It’s So Easy’ en ‘Rock You Like A Hurricaine’. Een waar feest voor iedere metalhead!

Waar hun collega’s van Hacktivist en Sylosis de Metal Dome mochten voorzien van de nodige portie metalcore zorgden After The Burial en Thy Art Is Murder voor sets gevuld met hakkende metalcore in de Marquee II!

Op Graspop Metal Meeting is er natuurlijk ook altijd plaats voor talent van eigen bodem! Zo mocht Steak Number Eight aantreden in de Marquee II om te bewijzen waarom zij stilaan tot de top van de Europses slugde metal scene behoren.

Op de mainstage liet Bullet For My Valentine zien dat de opvolging voor de oude garde in de toekomst is voorzien! Agnostic Front bewees hierna de onbetwiste koningen van de hardcore te zijn en zorgde voor een onvervalst NYHC-feestje in Marquee II.

Down zorgde vervolgens in deze zelfde Marquee voor een knaller van formaat, deze supergroep uit New Orleans knalde de ene na de andere hit richting het publiek. Phil Anselmo was duidelijk in zijn nopjes en het enthousiasme straalde er vanaf zowel langs de kant van het publiek als langs de kant van de band.

Within Temptation en Saxon waren vandaag de eerste bands op de mainstage die gebruik maakten van een uitgebreide productie. Beide bands maakten uitvoerig gebruik van pyrotechnics en met de waslijst aan hits die beide bands hebben zorgden ze ervoor dat het publiek kon genieten van twee zeer sterke optredens. Hoogtepunt in de set van Saxon was alvast de Eagle!

Druppelsgewijs  kwamen de 8 bandleden van Slipknot vandaag een voor een aan in de backstage van het festival. En of ze er vandaag zin in hadden:  ‘We focussen ons enkel op de show die moet komen’, vertelde drummer Joey Jordison.. ‘Het maakt niet uit waar we spelen. Telkens weer is het alles geven want dat en enkel dat is wat wij de fans willen voorschotelen.’ Frontman Corey Taylor was ook weer zijn opgewekte zelve. ‘Graspop Metal Meeting is een fijn festival, liet hij zonder blikken of blozen vallen. ‘Het is dan ook een hele eer dat ik hier 2 dagen mag rond hangen’. Corey staat morgen namelijk nog eens op de mainstage met zijn Stone Sour. 

Bekijk hier de foto's van vandaag!
Tags: