MINDER BEKEND MAAR INDRUKWEKKEND!

Niet enkel gevestigde waarden komen aan bod op GMM; er is ook steevast plaats voor net dat tikkeltje vernieuwing. Dit waren er enkelen om te ontdekken!

Een volle Metaldome, dat kreeg de Kortrijkse Sludge Metalformatie Amenra in ruil voor een weergaloos intens optreden. Nee, dit was geen optreden… het was een spirituele ervaring waarbij je een reis maakte naar het diepste punt van je ziel. De keiharde Sludge Metal van Amenra verspreidde een duistere wolk over heel het publiek en of je nu headbangde, of je je liet meeslepen in de sfeerbeelden… je werd er toch even stil van. (Niels Desmedt)

Prime Circle is Zuid-Afrikaans en voor heel wat bezoekers van deze editie van Graspop Metal Meeting een nobele onbekende. Vandaar waarschijnlijk ook de matige opkomst. De jongens van Prime Circle laten dat echter niet aan hun hart komen en geven op een relatief vroeg tijdstip alvast het allerbeste van zichzelf op de grote Mainstage 1. In hun thuisland zijn ze absolute toppers en iets in ons zegt dat dat na hun passage in Dessel ook in onze contreien die richting kan uitgaan. De toegankelijke alternatieve rock en post-grunge die ze de weide opjagen vindt meer dan één welwillend oor en het applaus na hun show is dan ook welgemeend. Een band die we absoluut nog eens op bezoek willen krijgen. (Steven Verhoeven)

De christelijke rockers van Skillet verkenden vorig jaar ons land als support van Nickelback. Toen lieten ze al een meer dan behoorlijk indruk na en ook vandaag toonde men met heel snedige en bovenal verfijnde rock dat ze hun plaats op dit grote podium zeker niet gestolen hebben. Zanger John Cooper is een rasperformer, dat zal geen mens tegenspreken. Ook al kent het publiek songs als ‘Whispers In The Dark’ of ‘Sick Of It’ niet direct, hij krijgt de massa moeiteloos op zijn hand. Die was ondertussen trouwens lekker aangegroeid. Zachtjes kwamen er enkele regendruppels uit het zwerk gevallen maar door de priemende set vaporiseerde die bijna instant. Na knallers als ‘Rise’ en ‘Monster’ zijn we er zeker van dat er op de metal market al mensen opzoek zullen gaan naar cd’s van deze aangename band die we hopelijk nog veel meer gaan zien in de toekomst. Na Prime Circle alweer een fijne verrassing op deze editie. (Stef Maes)

Tags: ,